Koruma ve Bakım Önlemleri
Bu donanımların tüm kullanıcılarına ve görevlilerine, donanımlarla birlikte verilen teknik bilgileri uygulaması gerekmektedir.
• Bu donanımla çalışan kullanıcının, uygulama sistemi olarak kullanıma ilişkin EN 358 ve EN 361 nolu yönergeleri dikkatli bir şekilde okumaları gerekmektedir.
• Bu donanımlar kendi özel poşetlerinde kullanma kılavuzları ile birlikte üzerinde model numarası ve standardı yazılı korunaklı bir kutu veya çanta içinde satışa arz edilmiştir.
Bu biçimde muhafaza edilmelidir.
Ortam ile ilgili şu etkenler göz önünde tutulmalıdır. Kuru bir yerde, güneş ışığına doğrudan maruz kalmadan, oda sıcaklığında korunmalıdır. Ortamda (asitler, solventler gibi) şeritlerin ve dikişlerin direncini olumsuz olarak değiştirebilecek türden nesneler kesinlikle bulunmamalıdır.
Kullanılan donanım titiz bir şekilde silinmelidir, ısı kaynaklarından uzak tutulmalıdır. Kullanım sırasında donanım rutubetlenmiş ise kurutulmalıdır.
Yıkama Donanımların tekstil aksamları için nötr (ne asit, ne de alkali) olan deterjanlar kullanılmalıdır. Solventler ve diğer kimyasal nesneler kullanılmamalıdır. Donanımlar yıkamadan sonra ısı kaynaklarından uzak oda sıcaklığında kurutulmalıdır.
Düzenli Denetim Bu donanımlar her şartta yıl da EN AZ BİR KERE denetlenmelidir.
Bu denetimler yetkin bireylerce gerçekleştirilmelidir.
Kullanmadan Önce Uyulması Gerekenler
Işıklandırmanın yeterli olduğu bir ortamda bu donanımları düz bir zemine yayınız ve onların
iyi durumda olup olmadıklarını, aşağıdaki maddeleri de göz önünde bulundurarak kontrol ediniz.
1- Şeritlerin doğal renklerinin değişip değişmediğini
2- Şeritlerin yıpranıp yıpranmadığını
3- Şeritlerin dikiş yerlerinin sökülüp sökülmediğini
4- Tokaların gerektiği gibi işleyip işlemediğini
5- Metal aksamın şekil değiştirip değiştirmediğini
6- Metal aksamın paslanıp paslanmadığını
7- Markanın okunup okunmadığını;
Kontrol ettikten sonra yukarıda belirtilen bu maddelerden biri bile olumsuzsa, KESİNLİKLE bu donanım kullanılmamalıdır. SAFE SET İş Güvenliğinden gerekli bilgileri alabilirsiniz.
A-bel destekli paraşüt kemerlerin özellikleri: Ana grubu oluşturan tekstil malzemeleri
% 100 polyesterden, metal aksamalar ise galvanizden üretilmiştir. Diğer aksesuarlar ise plastik, polyester ve tekstil özellikli parçalardan oluşmaktadır.
B- Olası bir düşme durumunda yer ile temastan kaçınmak için, kullanıcı ile yer arasındaki minimum mesafe dikkate alınmalı.
C- Ürün; kesici aletler, yüksek sıcaklık ve u.v etkilerden uzak tutulmalıdır.
Bu şartlarda kalmış ürünleri kullanmayınız
O-Bel destekli paraşüt kemerinin kullanım özelliklerini bilmeyen kimseler, kurtarma metodları hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler almalıdır.
E-Bel destekli paraşüt kemeri sadece uzman olan ve bu konuda eğitim almış personel tarafından kullanılmalıdır
F-Kullanım Ömrü: Günlük Kullanımlarda Bir yıl, ara sıra kullanımlarda ise üç yıldır.
Genel Uyarılar ve Kullanıma İlişkin Bilgiler
“vücut donanımına ait olan bu kitapçığın konusunu oluşturan hususlar EN 361’in güncel revizyon
normuna uygun olup şu durumlarda uygulanmalıdır.
Yüksekten düşmeyi önleyen bir sistemin bileşeni olup amacı birey düştüğü taktirde onun yere çakılmasını önlemektir. Bu donanım bir düşüşü önlemek için kullanılmışsa, her ne kadar zorlamanın sonucu olarak olumsuz hususlar gözlenmese de mutlaka ISKARTAYA ayrılmalıdır. Bu donanım
tek bir bireyin bedenine özgü olarak üretilmemiş olup, bu tür işleri yapan çeşitli bireylerce kullanılabilir. ‘EN 361’in güncel revizyon normuna uygun olan bu donanım yüksek bir yerde çalışmak zorunda olanların ellerini serbest bırakabilecek şekilde tasarlanmıştır. Bu şekilde kullanım amacı ile bu donanım vücudun yan tarafından geçecek olan bağlantılar ile birlikte uygulanmalıdır. Bu donanımlar üzerinde kesinlikle değişim yapılamaz.
Yapılabilecek olası değişiklikler ve hatalı işlevler SAFE SET’in sorumluluğundadır.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.